plantmedicijnreis

Meerdere keren per jaar organiseer ik samen met Ingeborg Holtman en Elske de Korver een innerlijke reis met plantmedicijn. We gebruiken hiervoor psilocybine-bevattende ‘magic’ truffels.

Eerstvolgende editie
Zondag 12 februari – donderdag 16 februari 2023

De locatie is op een fijne plek op het platteland van Groningen. Er is plaats voor circa 8 deelnemers.
Aanvang: zondag 12 februari, 19.00 uur
Einde: donderdag 16 februari, 13.00 uur
Plantmedicijnreizen: maandag 13 en woensdag 15 februari
Op dinsdag gaan we aan de slag met theorie en oefeningen rondom bewustzijn.
Er zijn een- en driepersoonskamers. Op alle slaapkamers staan enkele bedden en er is één stapelbed. Je kunt je eigen beddengoed meenemen of het ter plekke huren voor €10,-.
Prijs deelname hele programma € 595,-
Eén truffelreis inclusief twee overnachtingen en overig programma: € 325,-
Prijzen zijn inclusief overnachtingen, maaltijden, drinken en truffelreis/truffelreizen

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op door een e-mail te sturen naar: mdeleeuw(at)mdlcoaching.nl

Het Spiegelpaleis
Innerlijke reizen zoals wij ze begeleiden zijn ingebed in ‘Het Spiegelpaleis’, waar je helemaal jezelf mag zijn en uitgenodigd wordt om maskers af én op te zetten. Deze dagen staan in het teken van het vergroten van bewustzijn. Immers, hoe bewuster je bent, hoe meer je zonder weerstand in het ‘nu’ kunt zijn en hoe meer vreugde en vrijheid er te ervaren valt.

Net als in het spiegelpaleis op de kermis word je volop gespiegeld en uitgenodigd om naar jezelf te kijken. Wie zie je, waar word je geraakt, wat is de oorzaak en in hoeverre heb je dit verwerkt of demp je ongemak met bijvoorbeeld alcohol, eten of je telefoon?
We verzorgen deze dagen twee innerlijke reizen met magic truffels.
Ook staan er ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen op het programma.

Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan één of aan beide innerlijke reizen.
De ervaring leert dat bij één plantmedicijnreis soms het hoofd wat in de weg kan zitten. Bij een tweede reis speelt dit meestal veel minder een rol waardoor deze intenser en op een dieper niveau kan worden ervaren.

Magic truffels
Psilocybine-bevattende truffels hebben de potentie je dagelijkse denk- en referentiekader voor een paar uur naar de achtergrond te brengen waardoor je in een andere bewustzijnstoestand komt. Er is toegang tot het onderbewuste en het bovenbewuste.
Hoe dit eruit ziet is voor iedereen en ook voor iedere afzonderlijke innerlijke reis weer anders. Je kunt bijvoorbeeld in contact komen met je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen problemen, blokkades en patronen onder ogen te komen en op te lossen of te doorbreken. Ook kan het zijn dat je je bewust wordt van oude pijn en trauma’s. Je spirituele ontwikkeling kan versnellen, je ervaart zelfliefde, je doorziet de aard van het bestaan of je krijgt inzichten over de zin van het leven, enzovoort.
In het algemeen geldt: alles wat niet verwerkt is, wil verwerkt worden en alles wat niet bewust is, wil bewust worden. Hierbij geldt bovendien: je krijgt wat je aankan, nooit meer.

Het zetten van een intentie helpt om de energie tijdens de reis te richten, echter, de truffel kan je ook totaal andere ervaringen geven dan waar je voor kwam. Blijkbaar moet er dan eerst wat anders getoond of verwerkt worden. Vertrouw op de wijsheid van de truffel. Soms wordt (het nut van) datgene wat getoond wordt pas na enige tijd duidelijk en soms zijn de boodschappen symbolisch.

Een innerlijke reis kan dus zowel confronterend als fantastisch zijn. Een truffelreis is een intense ervaring en heeft vaak een transformerend effect. Ook de dagen na de innerlijke reis sta je nog erg open en kunnen inzichten en herinneringen nog in je bewustzijn komen. Het is dan ook een goed idee om de dag na de innerlijke reis een lege agenda te hebben.

Contra-indicaties
Hoewel psilocybine op zich geen schadelijke stof is voor het lichaam, zijn er situaties waarin er wel risico’s verbonden zijn aan het gebruik van magic truffels. Weet dat er ook andere mogelijkheden zijn om diepgaand proceswerk te doen. We informeren je er graag over.

Je kunt bij ons in de hieronder genoemde situaties niet terecht voor een truffelreis:
- Lichamelijke aandoeningen: hartklachten, hoge bloeddruk, nieraandoeningen, diabetes mellitus;
- Psychische aandoeningen: (aanleg tot) schizofrenie, (aanleg tot) psychose, bipolaire stoornis, borderline persoonlijkheidsstoornis, ernstige depressie, ernstige angststoornis;
- Medicatie gebruik: oa. antidepressiva, tramadol, lithium, benzodiazepines;
- Alcohol- en drugsgebruik gedurende de dagen rondom de truffelreis;
- Bij zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft;
- Leeftijd jonger dan 18 jaar.

Na aanmelding nemen we contact met je op om kennis te maken, contra-indicaties door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Ook ontvang je dan informatie over de voorbereiding op de innerlijke reis.

Ervaringen van deelnemers die je voorgingen

‘Het weekend, met daarin een truffelreis heb ik als heel mooi en fijn ervaren. Ik heb een  prachtige, kleurrijke reis ervaren. Het gaf niet een antwoord op de vraag die ik van tevoren had geformuleerd, en tegelijkertijd gaf de intense rust tijdens de reis wel het overtuigende gevoel dat ik alles aankan dat op mijn pad komt. De begeleiding door Marieke van de truffelreis heb ik als heel veilig en heel erg prettig ervaren (de rust en het gevoel 'ik word in de gaten gehouden' zorgden ervoor dat ik alles in vertrouwen los kon laten). De reis is voor mij dan ook voor herhaling vatbaar.’ - Marianne van Velzen

‘De reis vond ik heel bijzonder, heb veel verwerkt.’

‘Een warm welkom in Zeewolde mogen ervaren.
De locatie was prima. Warm en knus.
De maaltijden goed verzorgd.
De reis met het plantmedicijn werd goed begeleid.
Heb mij meer dan welkom gevoeld.
Mooie mensen mogen ontmoeten.
Ga dit zeker nog eens doen.’ - Armanda Exters